top of page

Wat is psychomotorische therapie (PMT)?

Psychomotorische therapie is een professionele behandelingsvorm met wetenschappelijke basis in de kinesitherapie en bewijst al jarenlang zijn kracht in de geestelijke gezondheidszorg. Psychomotorische therapie vertrekt van de overtuiging dat lichaam en geest elkaar continu beïnvloeden en onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn. 

Het belangrijkste element van psychomotorische therapie is dan ook dat je niet alleen in gesprek gaat, maar vooral aan den lijve ervaart.

Het lichaam staat centraal in deze behandelmethode, beweging is het medium waarmee we aan de slag gaan.

Al doende zijn we nieuwsgierig naar jouw denken en voelen. Op basis van een individuele hulpvraag en een uitgebreide anamnese krijgen we zicht op je doelen waaraan je wil werken.

Als psychomotorisch therapeut breng ik mensen letterlijk en figuurlijk in beweging: door samen te bewegen en te werken met het lichaam, ontdekken en werken we aan die thema’s waar je momenteel tegenaan botst of waar je net wil in groeien.

Evengoed vallen we samen stil, laten we het lichaam aangeven wat het nodig heeft en leer je opnieuw voeling krijgen met je eigen lichaam en geest.

doeken2.jpg
bottom of page