top of page
foto frauke goeie kwaliteit.jpg

©LauraBeel

Opleiding 

Van 1998 tot 2002 volgde ik de opleiding tot Licentiaat in de Revalidatiewetenschappen en Kinesitherapie aan de Universiteit Gent.  

Al snel voelde ik dat de impact van gedachten en gevoelens op het lichaam me meer boeien dan de puur lichamelijke aandoeningen.

De Specialisatie opleiding Psychomotorische Therapie (PMT) aan de KU Leuven (2002-2003) was voor mij dan ook als thuiskomen. Dit was wat ik wilde doen!

Via de opleiding Dialectische Gedragstherapie in Karus (2011) en de Mindfulness opleiding voor hulpverleners van Edel Maex (2016) schoolde ik me verder bij. Jaarlijks volgde ik ook verschillende kortere bijscholingen omtrent specifieke PMT gerichte methodieken of rond de behandeling van eetstoornissen, waaronder de meerdaagse vorming rond Psychomotorische Systeemtherapie bij Euthopia (2018). 

Ervaring

Mijn eerste ervaring als psychomotorisch therapeut deed ik op in het Psychosociaal Revalidatiecentrum Inghelburch, in combinatie met ambulante PMT in het multidisciplinair centrum De Tol, beiden in Brugge (2003-2006).

Sinds 2006 werk ik in het Universitair Ziekenhuis Gent. Eerst een tiental jaar op zowel de afdeling Eetstoornissen als de afdeling Angst- en Stemmingsstoornissen.

Momenteel werk ik enkel op de afdeling en het dagcentrum Eetstoornissen en kon ik me nog meer gaan toespitsen op de psychomotorische therapie voor mensen met een eetstoornis.

Studenten van diverse opleidingen kunnen me ook wel eens ontmoeten als gastdocent aan de UGent en de KULeuven.

In het najaar van 2020 voelde ik dat ik klaar was om daarnaast een ambulante praktijk op te starten. Een droom die ik al lang koesterde, werd werkelijkheid!

bottom of page